Firmware won’t update

Home Page Forums Cymatic Audio Forum Live Recorder LR-16 Firmware won’t update

This topic contains 9 replies, has 4 voices, and was last updated by Silvan Silvan 1 year, 3 months ago.

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • Author
    Posts
  • #28116
    Greg
    Greg
    Participant

    I am trying to update the firmware on my lr-16 using OSX 10.12..
    Not only is it not working – it doesn’t respond at all. I’m hoping to use my flashdrive for recording but the firmware on this library’s recorder is 3746 – I think that’s part of the problem.

    no one at the library seems to know how to fix it – so I figured I would try – thanks

    #28118
    Chetan
    Chetan
    Participant

    Hi,

    The front panel USB drive has to be disconnected to connect the device to the PC.
    If that is already the case, please unplug all the USB drives on your MAC and try the update again.

    #28453
    Silvan
    Silvan
    Participant

    Same problem, here on OSX 10.8.5. Device is connected, Updater says “No device found”. Nothing else is connected to any USB slot. I also tried upgrading with a windows pc, but I can´t find the 32bit verion in the download section. I need to upgrade, because after some time I get horrible crackle sounds (if its playing at all) in playback. This only happens on the Mac, Win10 seems to be fine with the recorder.

    What else can i do? Thank you.

    #28462
    Laszlo .
    Laszlo
    Keymaster

    Hi,

    Do you see the USB interface mode text on the Cymatic device display?

    Please follow this instructions:
    1. Please find and start the “Automator” app in your launchpad.
    2. Choose the “Application” in the Automator
    3. In the search field type “quit” then select “Quit All Applications”
    4. Make sure the “Ask to save changes” checkbox selected
    5. Command + S –> or “File” -> “Save” name your application “Quit all applications”
    6. Run that Quit all apps then start the USB updater

    #28542
    Silvan
    Silvan
    Participant

    Thanks, but still no device found

    #28543
    Laszlo .
    Laszlo
    Keymaster

    Hi

    Does your device displays “USB interface mode [MAC]” on the screen?
    Do you have any “native instruments” application on your mac? Several user reported an issue where the native instruments app blocks to access to the device. Please make sure there’s no Native instruments process running where you updating the device

    #28544
    Silvan
    Silvan
    Participant

    No application is running. I don’t even have NI Software installed.

    #28545
    Laszlo .
    Laszlo
    Keymaster

    [quote=”Laszlo” post=2912]

    Does your device displays “USB interface mode [MAC]” on the screen?[/quote]

    Do you have a chance to update the device on Windows PC?

    #28546
    Silvan
    Silvan
    Participant

    Yes. Until i Start the update. Then it says do not switch oft, update in progress. But it freezes there while on the mac i get no device found

    #28556
    Silvan
    Silvan
    Participant

    Yes, but I need the 32bit version. Your download section only shows the 64bit version.

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)

You must be logged in to reply to this topic.