Crackling Noise On Recording Track

Home Page Forums Cymatic Audio Forum uTrack-X32 Crackling Noise On Recording Track

This topic contains 39 replies, has 16 voices, and was last updated by Andreas Andreas 3 weeks, 4 days ago.

Viewing 10 posts - 31 through 40 (of 40 total)
  • Author
    Posts
  • #44166
    Laszlo .
    Laszlo
    Keymaster

    Hi Dirk,

    Yes the current firmware release is 5000. At the moment we have no new firmware release to fix that issue with the AUX In.
    Until we have new firmware available, could you please use this workaround?

    #44169
    Dirk Schulz
    Dirk Schulz
    Participant

    ….oh, missunderstood. There is no new firmware for the AUX IN issue. Slaan Slaan had the former crackling noise problem. Anyway, I am still looking forward for the new firmware which also fixes the AUX IN issue.

    regards
    Dirk

    #44177
    Laszlo .
    Laszlo
    Keymaster

    Hi Dirk,

    With the v5000 firmware we have fixed a crackling noise which happened on some new revisions of mixing consoles which caused by some change in the mixing console hardware.
    We will going to fix the AUX IN issue as well. But at the moment I cannot tell you ETA.

    #44556
    Arnaldo Lopez
    Arnaldo Lopez
    Participant

    Today I imported my first recording I did last night and all the audio has the same issues,… crackling noise all over and some spikes on one track. I recorded at 48khz with a brand new Behringer x32 compact. I hope there is a solution to this, else I’ll return the card soon.
    Greetings,
    Arnaldo

    #44566
    Slaan Slaan
    Slaan Slaan
    Participant

    Hi All.
    The firmware update word for me.
    The last record with the new firmware is perfect.
    Many thanks !

    #44609
    Laszlo .
    Laszlo
    Keymaster

    Hi Arnaldo,

    Are you sure your card updated to v5000 firmware?

    #44614
    Arnaldo Lopez
    Arnaldo Lopez
    Participant

    That did the trick, it seems to be solved now! Thanks 😉

    #44718
    Slaan Slaan
    Slaan Slaan
    Participant

    Hi all.
    After 4 live records without problems on the last firmware, here’s the last one :
    https://owncloud.gdna.eu/index.php/s/bMG5DW9Gy42LwLJ

    Whe can hear many dropout and crack. The record is unusable.

    Something unusual : The long press did’nt work to stop the record.
    I had to stop recording with the android app.

    Same disk : SSD 120GO. 48Khz. Last firmware.
    Needless to say, this is extremely problematic. I can’t make any professional recordings.

    #44892
    David Mattock
    David Mattock
    Participant

    I’ve used my X32 and Utrack 32 for the past year without issue and I just did a reset and updated the X32 to most recent firmware and at 48khz I got my first ever crackling recording. Really bad and totally unusable.

    I am going to check all firmwares late this week to confirm the uTrack is using the most recent but this is a new problem for me. with all the exact same gear.

    Only difference is that I have added gate, eq, compression and effects to each channel in my in-ears mix.

    #45191
    Andreas
    Andreas
    Participant

    Hello,

    is there already a date when we can expect a firmware update that will solve the existing AUX IN problem?

Viewing 10 posts - 31 through 40 (of 40 total)

You must be logged in to reply to this topic.