ADAT card problem–

Home Page Forums Cymatic Audio Forum uTrack 24 ADAT card problem–

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    Posts
  • #27350
    Tony HillhouseTony Hillhouse
    Participant

    Hi, first gig with the ADAT card tonight. Selected inputs, matched sample rate, all meters were peaking with no input so I selected ‘Digital I/O’ for clock source, instead of ‘internal’.

    Problem is that tracks 15, 16, 22, 23, and 24 are intermittently showing a completely clipped, peaked signal, and noise is present in the tracks when listening. But when I use the same exact cable/output source on another recorder, it is fine. Also, when I choose ‘analog inputs’, the recording is fine.

    Seems to me the ADAT card has a problem. I reseated it, checked/swapped cables, etc. No change.

    Any suggestions?

    Thanks all.

    –Tony
    Fine Tone Recording & Engineering, LLC

    #27353
    Laszlo .Laszlo
    Keymaster

    Hi Tony,

    Can you tell me please what is the firmware version of your uTrack24?
    As you wrote if you are using ADAT inputs you should use the the Digital I/O sync so that part look OK to me.
    I do not see any other settings what can cause similar issue.

    #27355
    Tony HillhouseTony Hillhouse
    Participant

    Firmware 3474–isn’t that the only one that provides support for the adat card? If there are others somewhere I’m happy to try them.

    Are you suspecting a problem with the adat card?

    Thanks.

    –Tony

    #27360
    Laszlo .Laszlo
    Keymaster

    Hi Tony,

    Please contact with your distributor where you bought the ADAT expansion cased and please ask a replacement card.
    Sorry for the inconveniences

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.