Noisy Playback from USB thumb

Home Page Forums Cymatic Audio Forum Live Player LP-16 Noisy Playback from USB thumb

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    Posts
  • #29285
    ThembiThembi
    Participant

    (Using latest version of firmware and utool)

    When using the LP-16 to playback aa 16-channel file in USB standalone mode I am getting some kind of digital artefact/noise mixed into my files. Stereo tracks that I have copied directly onto the thumb drive are fine, it is only a problem with the multitrack files I have copied to the thumb drive using the uTool software.

    Does anyone else have this problem and could tell me what I might be doing wrong?

    I should also add that there is no noise/artefact in the audio quality when using the device as an audio interface.

    Thank you.

    #29289
    Laszlo .Laszlo
    Keymaster

    Hi,

    Please tell me what is the format of the source files to create multitrack songs.
    Is that noise can be a distortion? If yes try to reduce the mixer levels in the uTool where you create a song

    #29293
    ThembiThembi
    Participant

    The source files are 16-channel .wav files I bounced from Reaper. 24-bit 48k.

    The noise is not distortion. I’m not sure how to discribe it, but more like a soft whirring sound underneath the track.

    #29294
    Laszlo .Laszlo
    Keymaster

    Do you hear the noise with the demo content?
    https://cymaticaudio.com/demo/

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.