Popping and clicking despite no audip clipping issues

Home Page Forums Cymatic Audio Forum uTrack 24 Popping and clicking despite no audip clipping issues

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • Author
    Posts
  • #187971
    genDAV
    Participant

    Just wanted to note that I also own an LP16 and haven’t experienced any issues with it. I purchased a utrack24 a few months ago just so I could rack it and keep my gear specs neat.

    I started building my tracks and playlists in uTool just as I had with the LP16 and noticed no audio clipping issues within the software. However, when I run my projects from the unit, I hear randomized pops and clicks not associated with any tracks in particular.

    I just wanted to note that although my summed mixdown would normally peal at -6db, I have also tried bringing every track down to -10db, and muted the click track to make sure that wasn’t the problem. It clicks in random places while playing back on the headphone jack, every out put from my snake, as well as the L and R out puts on the back of the unit.

    To make sure that it wasn’t my tracks, I also reformatted a drive for my LP16 and loaded those tracks there as well, and everything was fine. Speaking of reformatting, I also did this to my USB drives just to make sure that wasn’t the issue.

    Is there some kind of hardware solution that I’m not aware of? I also took dont the main output to make sure, but these clicks and pops appear to be random. is it possible to fix this?

    #187981
    genDAV
    Participant

    is there anywhere to at least have this unit serviced?

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.